Assalamualaikum wbt
Bismillahirahmanirrahim
Hai semua pengunjung Maziana Frozen Food. Kak Maz doakan anda semua sihat waafiat hendaknya. Sebelum ini kita dah berkenalan di awal entri blog Kak Maz kan, tentu ada yang dah mengenali Kak Maz.
Kali ini Kak Maz hendak memperkenalkan produk-produk jualan di bawah Maziana Frozen Food.
Temosa a.k.a Karipap Ikan
Niche yang biasa dicari oleh pengunjung Kak Maz adalah " temosa a.k.a karipap ikan". Memang sambutan agak memberangsangkan sehingga terpaksa Kak Maz tangguhkan kerana tak mampu memenuhinya.
Temosa ini serupa tapi tak sama dengan karipap biasa. Kulitnya sama cuma intinya sahaja berbeza. Ramuan intinya adalah dari ikan. Rasanya lemak masin dan pedas lada hitam.
Makanan orang Pantai Timur. Cuma Kak Maz olah mengikut resepi sendiri dan atas citarasa orang orang kota. Mereka suka yang rasanya ringan, tidak terlalu hanyir dimakan. Ikan kan.
Alhamdulillah mereka menyukai dan selalu membuat belian ulangan.
Karipap Kentang
Karipap. Semua orang suka karipap. Yang membezakan hanyalah citarasa selera kita. Betul tak?
Karipap Kak Maz pun ada permintaan yang tinggi tau. Ada yang selalu tempah setiap kali nak kenduri kahwin. Biasa Kak Maz akan minta deposit, almaklumlah risiko tempahan dibatalkan.
Tempahan sebegini, Kak Maz mohon diberitahu awal supaya mudah untuk Kak Maz sediakan. Untuk makluman, semua kerja ini Kak Maz buat sendiri.
Selain karipap kentang, Kak Maz juga buat karipap sardin, daging dan ayam. Cuma yang ni atas tempahan. Arwah suami dulu tak benarkan Kak Maz buat banyak, arwah suruh fokus pada karipap kentang dan temosa sahaja.
Kek Keju Meleleh Chef Sanif
Kek ini memang hangat dipasaran. Setiap minggu ada sahaj tempahan. Dan semua puashati menikmatinya.
Airtangan dari Chef Sanif ternyata berbeza dari kek keju dipasaran. Rasanya tak muak langsung malah makan sebekas pun, masih tak mencukupi. Itulah testimoni dari pelangan Kak Maz.
Kini Chef Sanif mengeluarkan 11 perisa yang hebat. Semuanya sedap sangat.
Keju yang melimpah ruah, tak kedekut pun. Yang luar biasa, kek ini Kak Maz simpan dalam peti sejuk beku tau.
Ha?
Sejukbeku?
Tak rosak ke?
Tak keras ke?
Wah! Banyaknya soalan. Iya, dalam sejukbeku. Walaupun begitu, rasanya masih sedap dan memang sedap.
Cara menikmati kek ini pun unik.
Nak nikmati umpama makan kek aiskrim atau ala-ala aiskrim, makan lepas dikeluarkan dari peti sejuk.
Kalau nak menikmati tahap meleleh leleh, kek dibiarkan pada suhu bilik untuk seketika.
Pastu makan, memang meleleh lah.
Perisa dengan limpah krim keju dan parutan keju:
Vanila, Lemon, Strawberi, Pandan, Coklat
Perisa dengan krim keju dan perisa tambahan (mengikut jenis kek):
Oreo, Red Velvet, Tiramisu, Belgian, Trio Coklat, Kek Jalan Kuchai
Kak Maz juga ada menjual produk-produk lain, selain dari bentuk makanan. Produk tambahan.
Minyak Urut Moden MMG
Bila sebut minyak urut, rata-rata akan membayangkan baunya yang agak tidak selesa. Betul tak?
Kak Maz macam tu juga dulu, lebih baik guna minyak cap kapak kan?
Tetapi sekali mencuba, jatuh cinta tahap tak mau tukar lain.
Asalnya dulu Kak Maz guna sebab selalu sakit badan dan sendi. Kan Kak Maz buat kuih frozen seorang diri. Dah lah mujarab, wangi pula tu. Iya, bau lavender tau.
Pakai banyak dan tebal pun, tak merosakkan kulit. Sebabnya, ramuan di dalam tu ada aloe vera.
Manakala khasiat minyak putih pula, bagus untuk merawat sakit-sakit dan luka.
Bagus sangat tau untuk luka dan melepuh minyak atau air panas. Cumanya, jangan disapu.
Apa? Jangan disapu?
Nanti dulu. Iya jangan disapu, tapi ditampal pada kawasan luka atau melepuh tu. Terasa sejuk je. Bisa cepat hilang dan cepat sembuh.
Selain itu, dicampur dengan syampu rambut dan syampu serta urut-urut kepala. Nyaman sangat. Stress berkurangan. Sakit kepala pun kurang.
Baik untuk resdung dan gout. Nak makan makanan laut pun takde masalah.
Gatal hidung dek kerana belacan, anda sapu dan urut-urut hidung dari atas sampai muncung. Daki pun keluar, dah macam pakai marvelous gel. Sedar-sedar, gatal pun hilang.
Syok dapat makan sambal belacan. Hahaha.
Garam Bukit Aura Rezeki
Garam Assyifa' Aura Rezeki adalah Garam Bukit Himalaya yang telah diruqyahkan, dibacakn doa Assyifa' dan doa penyeri wajah serta diadunkan dengan wangian aroma haruman Mawar yang terbaik.
Antara kebaikan Garam Aura Rezeki:
1.Menangani serta menghilangkan stress dan tekanan perasaan.
2.Melancarkan peredaran darah seluruh badan.
3.Membantu merawat dan menangani migrain dan sakit kepala.
4.Membantu melaraskan kelancaran sistem saraf seluruh tubuh.
5.Membantu merawat penyakit kulit, melembut dan menghaluskan kulit badan.
6.Membantu membuangkan toksin dari badan.
Paling istimewa ia dapat :
1.Menampal 'AURA BOCOR', merawat serta membesarkan AURA DIRI.
2.Membantu menangani serta mengelakkan gangguan makhluk halus.
3.Menaikkan SERI WAJAH.
4.Membantu memulihkan semangat yang telah luntur.
5.Membantu merapatkan hubungan kekeluargaan, persaudaraan serta rakan sekerja.
6.Membantu menguatkan 'Magnet' kekayaan dan kejayaan diri.
7.Membantu serlahkan Potensi Diri dan meningkatkan keyakinan diri.
Kak Maz memang mengamalkannya dan alhamdulillah Kak Maz dapat bertahan menahan ujian besar dari Allah saat Allah menjemput arwah suami Kak Maz 27 Mac 2018.
Untuk menjadi tabah dan positif bukan senang, jiwa dalaman kena kuat. Untuk kuat, jiwa kena dibajai dengan sesuatu gelombang a.k.a aura.
Homestay
Zamty Homestay adalah homestay orang tua Kak Maz. Kak Maz diamanahkan menjaga dan menguruskan bahagian tempahan.
Terletak di kawasan Perumahan Taman Tas, Kuantan Pahang. Berhampiran sekolah asrama penuh SEMSAS.
Homestay ini diilhamkan oleh adinda Kak Maz, ala-ala hotel rekaannya. Cukup selesa.
Bilik-bilik dihiasi dengan katil bersize queen, almari, meja sisi, telekung, sejadah dan kitab.
Selain itu, demi memberikan keselesaan maksimum kepada penyewa, setiap bilik ada penghawa dingin dan kipas.
Ruang tetamu dan ruang makan yang ringkas. Dapur pula disediakan kemudahan seperti rumah anda sendiri. Juga mandian panas dan mesin basuh.
Ruang hadapan boleh diletakkan 3 buah kereta.
Para pelanggan sangat berpuashati dan sering juga menempah berulangkali apabila berkunjung ke Kuantan, Pahang.
No comments:
Post a Comment